Menu Sluiten
mr. Fleuranne de Groot - jurist

“Mijn missie is om mensen, bedrijven en organisaties daar te helpen waar zij zelf te kort schieten en met oplossingen te komen om hun zorgen en mogelijke problemen weg te nemen, zodat zij zelf verder kunnen met wat voor hun echt belangrijk is.”

Na haar masterstudie rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen (straf- en civielrecht) is Fleuranne zich in haar werk gaan bekwamen in het bestuursrecht, met name op het gebied van WABO-brede en ruimtelijkeordeningzaken.

Maar daarnaast kunt u ook bij haar terecht voor juridische ondersteuning in huurrechtelijke, arbeidsrechtelijke en privaatrechtelijke conflicten of indien u voor de rechter moet komen in verband met een strafrechtelijke overtreding.

Als jurist en adviseur houdt zij zich met name bezig met vraagstukken op het snijvlak van het sociaal en ruimtelijk domein en openbareorderecht. Zij is een gedreven jurist die gespecialiseerd is in de problematiek rond personen met verward gedrag, ernstig vervuilde woningen en hoarding.

Fleuranne is lid van de bezwaarschriftencommissies van de gemeenten Staphorst en Hoogeveen en docente bij de Rinogroep te Utrecht, SBO te Eindhoven en het Leids Congresbureau.

Douwe Oosterveen - jurist

“Mijn drijfveer is samenwerken aan een mooie maatschappij!”

Als u op zoek bent naar een mediator bent u bij Douwe aan het goede adres. Als gediplomeerd mediator met een rustig en beschouwend karakter, en met zijn ruime ervaring in onderhandelingstrajecten, kan hij u helpen om geschillen op te lossen voor het conflicten worden.

Douwe is gespecialiseerd in Bijzondere wetten, bestuursrecht en arbeidsrecht. Zo is hij o.a. juridisch adviseur met betrekking tot de wetgeving omtrent Covid-19-maatregelen voor de Gemeente Terschelling.

Douwe heeft zich, na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, naast mediation, gestort op het ondersteunen en adviseren van professionals in het openbaar bestuur en het publieke domein. Zijn jarenlange ervaring in diverse gremia binnen het openbaar bestuur deelt hij graag met u.

Zo is hij onder andere elf jaar raadslid geweest, statenlid en wethouder. Daarnaast was hij commissielid bij de VNG en bestuurslid van Raadslid.Nu. Voldoende ervaring dus om u te kunnen adviseren op alle vlakken van het politieke ‘spel’. Zo kunt u bij hem terecht voor het trainen van wethouders en raadsleden/-fracties, maar ook voor coaching van fracties en personen.

Douwe is bestuurslid van het Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde en docent bij de Rinogroep te Utrecht, SBO te Eindhoven en het Leids Congresbureau.

Janneke Hulst - jurist

Janneke is werkzaam als jurist binnen het bestuursrecht en het arbeidsrecht. Hierbij houdt zij zich met name bezig met vraagstukken op het vlak van handhaving en ontslagzaken.

Janneke heeft, na afronding van haar bachelor Sociaal Juridisch Dienstverlening, gekozen voor een master Recht en Arbeid in Maastricht. Janneke zal zich in de praktijk verder blijven ontwikkelen en bekwamen in het Arbeidsrecht en Bestuursrecht.

Gerlieneke de Boer - jurist

Gerlieneke is sinds 30 augustus bij ons werkzaam en houdt zich voornamelijk met handhaving bezig. 

Zij heeft in 2016 haar studie hbo-Rechten afgerond aan de NHL. In 2017 heeft ze een halfjaar in Gent Belgisch recht gestudeerd. Vervolgens is ze in 2018 begonnen aan haar pre-master Rechtsgeleerdheid, richting Nederlands recht. Op 26 augustus 2021 is ze afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen voor de master Staats- en Bestuursrecht.

Bij Oosterveen & de Groot gaat Gerlieneke zich verder ontwikkelen in het bestuursrecht.

Gerlieneke woont in de stad Groningen samen met haar vriend Peter en hond Jelle. In haar vrije tijd volleybalt ze graag en zet ze zich door deelname aan verschillende commissies in voor haar volleybalvereniging. 

Nynke Anjema - jurist

Nynke is een jurist met een specialisatie in het bestuursrecht.

Na haar hbo-stage is Nynke bij ons in dienst gebleven en staat zij ons bij in vele dossiers op het gebied van o.a. Bestuursrecht, Omgevingswet, Participatie, Openbare orde, Arbeidsrecht en Veiligheid en WMO.

Lieke van Werven - juridisch medewerker

Lieke houdt zich als juridisch medewerker bezig met een breed palet aan juridische zaken. Al tijdens haar meewerkstage bij ons waren we onder de indruk van haar werk en wij zijn dan ook blij dat ze haar loopbaan bij ons vervolgt. 

Erik Homan - jurist

Erik is werkzaam als jurist binnen het bestuursrecht, met name op het gebied van openbare orde en veiligheid en handhaving van de APV. Hij heeft Staats- en Bestuursrecht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft in 2016 zijn masterdiploma in ontvangst genomen. Na zijn studie heeft Erik bij verschillende gemeenten gewerkt op het gebied van openbare orde en veiligheid en zo een hoop ervaring opgedaan binnen de gemeentelijke praktijk. Deze ervaring kan hij bij Oosterveen & de Groot goed inzetten als jurist en adviseur voor gemeenten.

Erik woont in Steenwijk en is naast zijn werk ook maatschappelijk betrokken. Hij is raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Steenwijkerland namens het CDA en speler en (jeugd)trainer bij VV Steenwijk. Erik heeft een grote passie voor sport en is in zijn vrije tijd dan ook vaak op het voetbalveld of in de sportschool te vinden.